Tel
nl | en | de | es

Hotel Alkmaar: hét startpunt van uw fietstocht!

Kunt u ook zo genieten van het uitwaaien op de fiets? Wat is er dan mooier dan het ontdekken van nieuwe fietsroutes? De omgeving van Alkmaar biedt volop fietsmogelijkheden. Wij van Golden Tulip Hotel Alkmaar helpen u om een geschikte route uit te stippelen tussen de uitgestrekte landschappen van Noord-Holland.

Hotel Alkmaar, perfecte uitvalsbasis voor fietsliefhebbers

Combineert u het fietsen met een overnachting in Golden Tulip Hotel Alkmaar, dan bent u van alle gemakken voorzien. Onze hotelgasten kunnen hun fiets veilig stallen in de parkeergarage. Daar vindt u tevens een oplaadpunt voor uw elektrische fiets.

Vanuit het hotel bent u snel op de kaasmarkt van Alkmaar, maar fietst u ook zo naar de kust. Vlakbij ligt een knooppunt waar verschillende fietsroutes bij elkaar komen. En na een dag fietsplezier, verblijft u ‘s avonds in ons gastvrije Hotel Alkmaar.

Nieuwste fietsroute ‘Culturele Ontdekkingstocht’

Sinds mei 2016 is Alkmaar het vertrekpunt van een nieuwe fietsroute: ‘Culturele Ontdekkingstocht’. De naam verklapt het al, want deze route leidt u langs bijzondere locaties. Van prachtige natuur tot vele culturele bezienswaardigheden van nu en toen.

De ‘Culturele Ontdekkingstocht is bij uitstek geschikt om per E-bike af te leggen. Dankzij de bewegwijzering met fietsknooppunten, kunt u de route van 60 kilometer gemakkelijk inkorten. Pak bijvoorbeeld de westelijke kustroute voor vergezichten over de Noordzee, of neem juist de charmante oostelijke polderroute. De keuze is aan u.

Onderweg begeeft u zich in de wereld van vissers, kunstenaars, monniken en molenaars. Bezoek dé plekjes van regio Alkmaar en geniet van:

  • De Museummolen, te midden van de weidse polders van de Schermer
  • Het Bedevaartsoord Onze Lieve Vrouwe Ter Nood in Heiloo, het ‘Lourdes’ van Noord-Holland
  • De Abdij van Egmond, het oude klooster mét eigen bier
  • Kranenburgh in Bergen, het centrum voor hedendaagse kunst in onze regio

Dit zijn slechts vier voorbeelden van buitengewone plekjes in de omgeving van ons hotel. Er is voor elk wat wils langs de eindeloze fietspaden. Nieuwsgierig naar alle 20 bezienswaardigheden van de nieuwe fietstocht? Download dan de E-bike fietsroute..

Onze receptiemedewerkers geven u graag antwoord op al uw fietsvragen. Dus kom overnachten in Golden Tulip Hotel Alkmaar en stap op de toerfiets!