Tel
nl | en | de | es

Wanneer u deze zomer komt overnachten in Golden Tulip Hotel Alkmaar, kunt u élke dag van de week een markt bezoeken. Van vrijdag tot en met zaterdag is dit zelfs mogelijk in onze eigen vestigingsplaats Alkmaar. Zomerse gezelligheid dus! Wij zetten de markten in de regio graag voor u op een rijtje.

Maandag: avondbraderie in Groet

In de zomermaanden is er iedere maandagavond vermaak in het idyllische Groet. Van 17:00 tot 21:00 uur wordt het terrein op de Kerkbrink, rondom het witte kerkje, omgetoverd tot braderie. Op de terp van de kerk kunt u genieten van live muziek en verrassende acts.

Dinsdag: avondbraderie in Schoorl

In het centrum van Schoorl vindt de zomerse avondbraderie plaats. Vanaf 17:30 tot 21:30 uur is er voor elk wat wils met maar liefst tachtig kramen. Van kleding tot speelgoed en van sieraden tot verse noten. En wat denkt u van warm welkom op één van de vele terrassen?

Woensdag: avondbraderie in Egmond aan Zee

Tot en met augustus organiseert Egmond aan Zee iedere woensdagavond een zomerbraderie. Tussen 17:00 en 22:00 uur is het goed toeven in de verschillende straten van de badplaats. Liefhebbers van lekkernijen en allerlei hebbedingen kunnen hun hart ophalen. Ook klinkt er door het hele dorp muziek en valt er overal een gezellig terrasje te pakken.

Donderdag: kunstmarkt in Bergen

Tot en met 1 september organiseert Bergen de traditionele kunstmarkt. Tien beeldende kunstenaars tonen hun werk op de donderdagavonden van 17.00 uur tot 22.00 uur. U treft de beeldende kunst aan rondom de Ruïnekerk van Bergen-Binnen. Deze markt is een bezoekje van de hotelgasten van Golden Tulip Hotel Alkmaar meer dan waard.

Vrijdag: dé kaasmarkt & braderie in Alkmaar

En dan is er natuurlijk de kaasmarkt in Alkmaar, vlakbij Golden Tulip Hotel Alkmaar. Tot in het naseizoen wordt deze markt elke week ‘s ochtends georganiseerd. Het is een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. Meer informatie leest u op www.kaasmarkt.nl. Op het kerkplein vindt u ook een braderie, waar u na afloop van de kaasmarkt nog terecht kunt.

Zaterdag: warenmarkt in Alkmaar

Zaterdag is in Alkmaar de dag van de ‘normale’ markten. U kunt van 9:00 tot 17:00 uur terecht in het centrum, waar ongeveer 75 diverse marktkramen staan. Verder vindt u op het Kerkplein van 8:00 tot 17:00 uur zo’n vijf kramen met biologische producten.

Zondag: zomer op het plein in Alkmaar

Gasten van Hotel Alkmaar kunnen de week heerlijk afsluiten met muziek op het Canadaplein. U krijgt hier een afwisselend programma van artiesten die het podium verdienen, voor zowel jong als oud. Zie ook www.zomerophetplein.nl.

Kortom: er valt van alles in de zomermaanden te ontdekken in de buurt van hotel Alkmaar!